Новак Джокович излиза днес срещу Матео Беретини във финала на "Уимбълдън".

Бившата №5 в световната женска тенис ранглиста Анна Чекветадзе прогнозира този двубой. Чекветадзе е част от екипа на Букмейкър Рейтинги и коментатор в Евроспорт.

Финал на Уимбълдън. Новак Джокович срещу Матео Беретини. Новак има повече опит. Той може да спечели Златния шлем, ако победи Беретини и спечели US Open.

Матео стигна до финал на турнир от Големия шлем за първи път в кариерата си. Съвсем наскоро тенисистите играха на Ролан Гарос и там Беретини успя да вземе един сет върху клей, като сервира добре.

Експертите изобщо не вярват на Матео в този финал. Новак Джокович е огромният фаворит. Той има огромен опит. Той е известен с факта, че дори играейки не по най-добрия начин, той все още намира ключовете за победата. Той разбира как да спечели, без да показва най-добрата си игра.

И все пак Беретини има мощност в сервиса си. Ако на тази повърхност той не успее да вземе поне сет, тогава кога?! Джокович ще има лека нервност, тъй като разбира важността на историческия момент. Мисля, че Берретини може и да спечели сет – хендикап +2.5 за Беретини.